Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

23. 1. 2012 12:05
Vy máte dojem,

že někdy mohlo jít novinám o něco jiného, než o náklad?  Nebuďte směšný. Rozdíl mezi tiskem dříve a dnes spočívá především v tom, že dříve byl podíl "intelektuálů", či "vzdělaných", nebo jak je nazvat, nesrovnatelně vyšší. Chudina noviny prakticky nečetla. Proto byl i větší podíl kvalitních autorů.

Ne - nemohou za to novináři. Jen a výhradně konzumenti (tedy čtenáři).

0 0
možnosti
EP

pokaseda

23. 1. 2012 14:41
Re: Vy máte dojem,

Plně souhlasím, že vždy jde o náklad, protože noviny existují hlavně proto, aby tomu kdo je vlastní přinášeli zisk. Dnes je to jen tak. Kdysi šlo také o to, aby se čtenář kultivoval, protože jen takový čtenář je schopen hledat pravdu, orientovat se a sledovat a snažit se dopracovat k tak zvaně vyšším hodnotám, které jsou v oblasti mravní morální i duchovní.

Dnes je to jinak. Tak zvaný konzument mediálních produktů je pěstován a vzděláván k nenávisti k úspěšnějším, k závisti k bohatým, k pohrdání vzdělaností, k relativizování statečnosti, k zesměčňování lásky k vlasti, k dehonestování zvolených spoluobčanů do poslaneckých funkcí a tím i pohrdání demokratickým systémem, k důvěře ve vymyšlené kauzy a únikům informací z vyšetřování atp atp atp.

Takto zpracovaný občan nemůže jinak, než označovat společnost jako bordel, svinstvo, zkorumpovaný stát, stát rozkradačů, úplatkářů, nekompetentních politiků atp atp atp.

V tom se bahníme jako svině. Nejčtenější je Blesk. Většina občanů je nasraná.

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 1. 2012 11:38
jojo

Hlídací pes na řetěze dělá jen to co má hlídací pes na řetěze dělat - totiž štěkat když jde někdo okolo. A je už věcí jeho majitele aby se podíval, kdo to tedy jde okolo. Jestli loupežníci, kluk co mu leze na jabka, žebrák co stojí u vrátek a nebo soused co přišel na návštěvu - a pak se ten majitel zachoval jak potřeba. Pokud ta nečiní, je štěkání toho psa veskrze zbytečné...Jaký div že časem zmutuje v pokojového pinčla co chodí s paničkou na procházky a líže ruku každýmu kdo mu něco hodí do misky..

1 0
možnosti
JA

pefben2

23. 1. 2012 11:55
Re: jojo

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1433x
Osmý trpaslík se jmenoval Remcal.

Seznam rubrik