Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Je vůbec otázka, kdyby-kdyby peníze z projketu OpenCard netakli někam do tunelu, kdyby nebyly pochybnosti a projekt byl "morálně"  čistý-mělo v vůbec smysl takový projekt realizovat? Když jeho návratnost je nulová? Když papírový kupon je levnější, prostší, jednodušší? Nebylo by náhodou výhodnější snížit o podobné projekty daně? Opravdu ze svých daní takové nesmysly financovat?

0 0
možnosti
SN

:-)   Však si také za cenu jedné miliardy a čtvrt, musel zloprcek vydělat na nosiče na Mont Everest a sadu nejdražších hodinek. Samozřejmě svezli se s ním i další. Pak také "Praha olympijská" 80 mega a další výborné akce. Praha je pro některé zastupitele neskutečně bohatý důl. NEvyčerpatelný!  

     Přitom podobné karty existují za "setinové" ceny ! R^R^R^

3 0
možnosti
JS

J70a86n 21S16v76a92t29e76k

7. 2. 2015 0:03

A ještě něco. Opencard není jistě nejšťastnější řešení. Nejlepší by bylo, kdyby měl každý člověk svou jakousi ID kartu, umožňující "nahrát" daleko více informací, než jen jízdenky a podobně. Prostě OP, řidičák, lítačka, průkazka do knihovny atd. v jednom. Každá instituce by přitom měla přístup pouze k těm informacím, které jsou pro ni potřebné. Jenže to by musela správně fungovat především státní správa. Pro ni by měl po zavedení takové ID karty platit následující zákon: Sdělí-li občan kterékoli složce státní správy nějakou informaci o své osobě, pak tuto informaci nemá jiná složka státní správy právo od občana požadovat. Měla by mít právo pouze na zjištění změn. Když jednou státní správě oznámím např. změnu bydliště, nechť si státní správa laskavě na základě ID občana vše potřebné zjistí ve svých databázích...

1 0
možnosti
FN

Takové řešení mě děsí. Koukněte se kolikrát unikly data ze státních institucí nebo firem. Chorobopisy, osobní údaje, koukněte se na únik dat z policie-každou chvíli mají novináři informace, které by měly zůstat utajené. Stačí podplatit sekretářku. Nebo si myslíte, že s těmi daty nepracují obyčejní lidé?

Navíc sám sobě odporujete. Píšete, že každý orgán by měl přístup jen ke "svým" datům. A vzápětí: ať si státní správa vše zjistí ve svých databázích a jakmile informace poskytnu jedné složce tak ať si je od ní zjistí i další státní složky. Takže by měly mít přístup ke všemu a sdílet tyto údaje....

0 0
možnosti
JS

J82a19n 43S13v31a98t96e93k

6. 2. 2015 23:56

Může mi autor vysvětlit, jaký speciální papírový kupón nahradí aplikaci v ceně 120 Kč nahranou na opencard. Uvedená aplikace umožňuje v současnosti dětem do 15 let a seniorům ve věku 65 - 70 let jezdit po dobu 5 let "zdarma". Prostě je to jakýsi kupón na 5 let nahraný na opencard. Už vidím, jak papírový kupón vydrží po dobu 5 let.

Samozřejmě je možné, že se ozvou tací, kteří budou tvrdit, že mládež do 15 let a senioři ve věku 65-70 let nemají mít takové úlevy... Nu, taky názor.

0 0
možnosti
FN

cena opencard není cena aplikace. a rozhodně ne 120,-Kč. nýbrž cena celé infrastruktury, její správy, platů lidí, kteří o systém pečují (EMS), licencí, čteček, jejich průběžné obnovy atd.. Zatímco kupon lze překontrolovat prostým lidským zrakem.

0 0
možnosti
Foto

Pěkný článek je taky tady: 

http://www.krajskelisty.cz/praha/7663-opencard-je-technologicky-billa-karticka-rika-pirat-a-prichazi-s-sokujicim-navrhem-ktery-resi-kauzu-jez-nikomu-hlava-nebere.htm

Nejlepší je tahle pasáž: 

"...kupony jsou vlastně technologicky vyspělejší než Opencard. Když kupon ztratíte, v databázi je možné vás jednoduše dohledat a kupon vydat znovu. Na kuponu dokonce vidíte, kdy mu končí platnost, což je docela zásadní „fičura“, kterou ovšem „pekelná“ karta neumí."

0 0
možnosti
Foto

KARMA, co víc dodávat. :-)

2 0
možnosti
VS

Hlavní výhoda open card je nakupování kupónu přes internet, a proto ji papírový kupón nemůže nahradit. Lepší řešení by bylo kdyby karta byla jenom id k online účtu a pak by se kupón nemusel nahrávat na kartu. Tím pádem by se uživatel nemusel trmácet k validátoru.

0 0
možnosti
Foto

Co to je za argument? To vám nevadí to neskutečné množství vyhozených peněz? To nebylo z cizího, to bylo z NAŠEHO!!

2 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1433x
Osmý trpaslík se jmenoval Remcal.

Seznam rubrik